Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Denevérszerű vérivó szörnyek, mind emberfeletti erővel, gyorsasággal és kölönleges regenerálódó képességgel rendelkeznek. Az emberi faj ellenségei, háborújuk eredete ködbe vész. Ezek a szörnyek mind egy Királynő vére által jöttek létre és ironikusan szintén ez az egyetlen módja annak is, hogy elpusztítsák őket. Mikor egy másik Királynő vére belekerül a szörny véráramába egy végzetes kristályosító láncreakció indul be a testben. Ennek megfelelően a Diva vérétől származók megölhetők Saya vérével és viszont. A Diva vérével végzett emberkísérletek vezettek a "Delta 67"nevű anyaghoz. Mikor a "Delta 67" bekerül egy ember véráramába az alany chiropteráná változik, Mivel mind Diva vérmintájából jöttek létre így ellenük az egyetlen ellenszer Saya vére.

A közönséges chiropteranok gazdateste gyorsan elveszíti emberi intelligenciáját és emlékeit. Alakja eltorzul egy lófejű gorillához hasonló szörnnyé. A Shifu, vagy Schiff néven ismert csoport - szintén a kísérletek eredménye- megőrizte emberi értelmét és ézéseit, habár biológiájuk drámai átalakuláson mentek át.

Királynők

A Királynők az első chiropteranok időben, erőben és képességekben. Mindig két királynő létezik akik ikerlányok és az utolsó Királynőtől születtek. Fajuk aktuális királynői Saya és Diva. Joel Goldsmith fedezte fel őket a 19.ik században egy rejtélyes SAYA kódnevű teremtmény belsejében, amit Izlandon talált. Sayát a lányaként nevelte, míg testvérét Divát elzárva tartotta egy toronyban, ahol nem érintkezhetett emberekkel, még csak nevet sem adott neki. Minden más chiropteran a Királynő véréből született, mindegy, hogy a Királnyő saját akaratából, vagy emberi kísérletek során. Más chiropteránoktól eltérően a Királynők külseje mindig emberszerű, bár meg tudják változtatni azt az anyjuktól örökölt formába. A Királynők csak kevés időt töltenek ébren, általában hibernált alvásban léteznek évszázadokon át. Emberfeletti testi erővel, gyorsasággal és más különleges képességekkel is rendelkeznek. Erejük alapja az emberi vér fogyasztása. Ezért Díva, aki szabadon élősködik a halandókon korlátlanul képes kiaknázni ennek lehetőségét, míg Saya, aki megtartóztatja magát csak időszakosan mutat speciális képességeket.

Mikor egy Királynő teherbe esik a következő generáció Királnyőivel a vére elveszíti veszélyes tulajdonságait. Egy Királynőt csak chevalier termékenyíthet meg, méghozzá olyan, akit nem maga, hanem a nővére teremtett.

Chevalier

A chevalier szó franciául lovagot jelent, kiejtése sövalié. A "lovagok" valamelyik halhatalan lány Díva, vagy Saya védelmezői, akik meghaltak, vagy halálos sebet kaptak, de ihattak az úrnőjük véréből így lettek halhatatlanok. Tehát chealier akkor születik ha egy ember a Királynő vérét issza. Ők a második legmagasabb szintű chiropteranok. Divához tartozik Amshel, Sonya, Solomon, Carl, James és Nathan. Saya lovagja Haji, a későbbiekben pedig már Riku is. A teremtőjükhöz mind feltétlenül hűségesek, a parancsuknak vakon engedelmeskednek. Mind rendelkezik természetfeletti képeségekkel, mint a különleges erő vagy az alakváltás.

Shifu

A Shifu egy különleges faj, vagy társaság, melynek tagjai érzékenyek a napfényre ezért éjszakai életmódra kárhoztattak. Vért isznak mint a chiropteránok, de akármilyen őket nem elégíti ki. Egy különleges kór pusztítja őket, a gyógyírt pedig egy chevalier vagy Saya vérében sejtik. Ezért többször is megtámadják mind Saya mind Diva társaságát. A fényre való érzékenységük miatt csuklyát hordanak, erejük és gyorsaságuk emberfeletti.